Életem egyik legnagyobb meglepetése

Közel tizenöt éve dolgozom már építkezéseken, és most váltottam nemrég céget, mert tíz év kölcsönös szimpátia és együttműködés után az előző munkahelyem tulajdonosa úgy gondolta, hogy lazít azon a felfogáson, amiért én egész idáig annál a cégnél dolgoztam, miszerint csak a lehető legjobb minőséget és szolgáltatást adjuk ki a kezeink közül. Ettől voltunk mi híresek, ezért kerestek minket sokan, és ezért éreztem azt, hogy büszke vagyok, hogy annál a cégnél dolgozom. Meg is becsülték a munkánkat, a vendégkör is tényleg mindig értékelte ahogy dolgozunk.

Ahogy azonban ez a szemlélet elkezdett változni, úgy változtak nyilván az ügyfelek is, és hát a visszhang is a vállalatról az ügyfelek körében. A megítélés egyre romlott, és én nem is tudtam azonosulni azzal a fajta munkával, amit elvártak volna tőlem, így úgy döntöttem tovább állok. Alapíthattam volna saját céget nyilván, mert a tudásom megvan hozzá bőven, de nincsenek ilyen céljaim. Én szeretek alkalmazott lenni. Nyugodt, kiegyensúlyozott tudok maradni, tudom mit kell tennem és mikor és nem kell felesleges munkával, adminisztrációval töltenem az időmet sem.

Az új hely igazán korrekt és mindenki nagyon szimpatikus, és ami a lényeg, ők is úgy állnak a munkához, mint én. Minőséget kívánnak adni, és a lehető legjobb szolgáltatást. Amin azonban meglepődtem, mert még sehol sem tapasztaltam, hogy itt tényleg hangsúlyt fektetnek a védelmünkre, és így egy olyan minőségi, teljeskörű munkavédelmi oktatás volt az első napomon, amelyet én még soha sehol sem tapasztaltam. Meg is lepődtem és nagyon örültem is, mert így biztos vagyok benne, hogy sem nekem, sem másnak nem lesz súlyosabb problémája még akkor sem, ha valami félrecsúszik vagy baleset történik, mert mindenki tudja mi a dolga, a gyors cselekedet pedig ilyenkor kulcskérdés. Nagyon örülök neki, hogy ez a hely erre is ennyire odafigyel.