A Tavasz Varázsa: A Természet Ébredése és Az iPhone Szerviz Megmentése

A természet szeretete bennem szunnyadt mindig, bármelyik évszakot is éljük, de a tavasz mégis különleges helyet foglal el a szívemben. De miért is? Ennek számos oka van, és egyik sem kevésbé meghatározó, mint a másik. Az első és talán leglényegesebb ok, hogy a szürke, monoton és lehangoló téli hónapok után a természet ébredésével a táj színessé, vibrálóvá válik.

A másik ok, ami miatt a tavasz mindig elvarázsol, az az, hogy látszólag a semmiből, mindössze néhány nap alatt feltörnek a földből a korai tavaszi hagymás növények. Ez a látvány lenyűgöző számomra, legyenek azok vadon termő virágok, vagy a kiskertemben pompázó, tavaszi színekben tündöklő növények. Ráadásul nem csak szépek, hanem illatosak is a tavaszi dísznövények.

Szinte elragadnak az ilyenkor felébredő természeti csodák. Imádok fényképezni a színes virágokat, legyen az a környezetemben lévő házak körül, vagy a szabadban, a domboldalakon, vagy éppen a hegyekben.

Szerencsére a szülőfalum környékén számtalan lehetőség adódik, hogy gyönyörködhessünk a korai tavaszi vadon élő virágokban. A Mátra lábainál élek, így akár gyalogtúrával is könnyedén eljuthatok néhány perces sétával olyan helyekre, ahol a vadonban pompázó virágok sokasága nyújt káprázatos élményt.

Csupán néhány napja tűztem ki célul, hogy ellátogatok az egyik déli domboldalra, ahol a színpompás tavaszi hérics nyílik, és néhány fotót készítek a védett tavaszi virágról, amely élénksárga szirmaival ragyog a friss zöld fű között. Csodás látvány fogadott a mesés domboldalon, ahol a virágok lenyűgözően pompáztak. Elővettem az okostelefonomat, hogy megörökítsem a növényeket, ám sajnálatomra a kamera nem működött. Egyetlen képet sem sikerült elkészítenem.

Hazaérve azonnal az interneten kutatni kezdtem, és ráleltem egy budapesti iphone szerviz szolgáltatásra, ahol a gyors szerviz segítségével fél órán belül helyreállították a telefonomat. Így végre újra lehetőségem nyílt fotózni a készülékkel. Közeljövőben mindenképp ellátogatok majd a hériccsel teli domboldalra, hogy bepótoljam az elkészített képek hiányát.