Egy kedves kis üzenet

Az új munkahely mindig mindenki életében egy nagy változás – legalábbis én így látom magamon és a környezetemen egyaránt. Az új emberek, új közeg, új feladatok, és teljesítménykényszer, vagyis minden olyan, ami egy ember számára megerőltető és próbára is teszi. Én is ezt érzem most a bőrömön, mert közel két hónapja úgy döntöttem, hogy egy új helyen próbálok a karrier következő lépcsőfokára lépni, és immáron senior ügykezelőként helyezkedtem el egy nagyvállalati ügyfelekkel foglalkozó banknál.

Mindenki nagyon kedves volt, a kollégák szinte azonnal befogadtak, segítőkészek is voltak, rengeteg információt kaptam a cég működésének tekintetében és a saját ügyfeleim tekintetében egyaránt, mégis akkora nyomás nehezedik rám a nagyvállalati szektor sajátosságai, a hatalmas pénzösszegek miatt, hogy szinte minden nap gyomorgörccsel megyek be dolgozni. Mindig attól rettegek, hogy történik valami, amit nem tudok feloldani vagy megoldani és besülök, megszégyenülök.

Amin pedig az ember nagyon sokat gondolkodik és parázik tőle, azt be is vonzza, szokták volt mondani, és ez velem sajnos meg is történt, mert valamelyik nap a vállalati telefonomat sikeresen összetörtem, amiben minden ügyféladat tárolva volt. Természetesen hihetetlen gyorsasággal kaptam fel a földről, de az egyik kolléga így is észrevette, és kedvesen csak egy üzenetet írt, aminek a címe a következő volt: samsung telefon szervíz budapest – és az elérhetőséget tartalmazta.

Az ajánlás nagyon jól jött, a telefonomat pedig hihetetlen gyorsasággal megjavították, így a következő napon már ugyanúgy tudtam folytatni a munkám, mintha semmi sem történt volna. Nagyon meg is köszöntem ennek a kollégának, kifejezetten azért, mert innen minden félelemem elmúlt, hiszen ha bármi történik is, csapatban az ember könnyen segítségre talál, mint ahogyan ebben az esetben is történt ezzel a kedves kis üzenettel.