A kamasz lányom legnagyobb kedvence

Ki ne emlékezne arra, amikor kislányként az édesanyánk szobájában kutattunk, felpróbáltuk amit csak lehetett és kifestettük magunkat titokban az összes smink termékével. Én legalábbis elevenen emlékszem ezekre az időkre, és arra is, hogy az édesanyám nem szólt ezért semmit. Nem veszekedett, nem szidott le, sőt még édesapám előtt is megvédett, mondván, hogy nincs azzal semmi baj, ha az ember elkezdi kutatni a nőiességét. Kicsit én ideje korán tettem ezt, de hihetetlen élmény volt, hogy ezért nem kaptam szidalmat, hanem később, amikor már azért lehetett inkább segítséget és támogatást kaptam édesanyámtól.

Elmagyarázott ugyanis nekem mindent. Elmagyarázta a színeket, hogy mivel mi áll jól, hogy mit kell kerülni, megmutatta a ruhák passzolását, vagy hogy mihez milyen cipőt illik vagy nem illik felvenni. És persze megtanított arra is, hogy hogyan kell elegánsabb és kicsit erősebb sminket készíteni magamnak ha éppen arra volt szükség. El nem tudom mondani, hogy mennyire örültem, hogy ha egy-egy terméket meg tudtunk rendelni az avon újságból, hiszen az már az én kis saját pipere termékem volt, és imádtam is. Nagyon szép időszak volt ez, és amit én a smink világról tudok mind itt tanultam.

Éppen ezért, amikor a kamasz lányom azt kérdezte meg, hogy megtanítom-e sminkelni, és hogy lehet -e pár darab saját smink terméke, rögtön elkezdtem az után kutatni, hogy lehet-e még avon katalógust szerezni valahonnan. Megdöbbentem, hiszen láttam, hogy a pipereshop.hu oldalon rengeteg jobbnál jobb avon terméket lehet rendelni, ki se kell mozdulni érte a lakásból, így aztán a jelenlegi helyzetben a lehető legjobb választás akárhogy is nézzük. Így már ez a kis oldal a kamasz lányom legnagyobb kedvence, és én is igyekszem mindent megtanítani neki, amit csak tudok, hogy egyszer majd ő is így álljon a lánya kéréséhez.