A válasz a Kogwheel

Az ember amikor vállalkozást alapít úgy gondolja, hogy nincs semmi, ami az útjába állhat, amit ne tudna megoldani, vagy ne tudna olyan segítséget kérni, amivel aztán megoldást talál a problémára. Ebből azonban nagyon sokszor abba az állapotba alakul át a magatartás, hogy a vállalkozónak nincs szüksége segítségre, mert egy vállalkozónak mindenhez értenie kell és ért is. Ez azonban nem ennyire egyszerű sajnos. Ha ugyanis szétaprózódik, akkor azt fogja észrevenni, hogy a mindennapi működés, vagyis a vállalat operatív működése megy, és szépen megy, problémák és fennakadások nélkül, a növekedés azonban megtorpant.

Ekkor sajnos nincsenek a vállalkozók annak tudatában, mi lehet ennek a valódi oka, mindenféle külső tényezőben keresik a választ, ha pedig hosszú időn keresztül nem találják, széttárják a karjukat és azt mondják, hogy úgy látszik, ez egy ilyen időszak, és nem tehetnek róla. Kevés embert arra késztet egy ilyen állapot, hogy rájöjjön, sok munkát bele kell tenni, és elindul újra a cég, azonban a vállalkozó élete teljesen tönkremegy, mert nem marad ideje és energiája az életre. Ekkor a leggyakoribbak a kiégéses panaszok. Sokan azonban továbbra is csak a nemértésüket fejezik ki a jelenség iránt. Ezek egy része jut csak el oda, hogy bizony segítségre van szüksége, és fordul szakértő tanácsadóhoz.

Ezek a tanácsadók megvizsgálják a cég működését és máris rávilágítanak, hogy számtalan dologra szükség lenne egy munkavállalóra vagy egy külső partner segítségére, és teljesen más feladatokat kellene ellátnia a vállalkozónak magának. A leggyakrabb esetben egyetlen szó is megoldást jelenthet, a kogwheel.

Ez a kis csapat ugyanis tökéletesen elvégzi a tréningekkel, a csoportos és egyéni fejlesztésekkel, a kiválasztással és a stresszkezeléssel kapcsolatos nehéz feladatokat. Azokat, amelyekhez a legnagyobb szakmai tudás és tapasztalat szükséges, így támogatva a vállalkozás folyamatos növekedést és fejlődését a személyi állomány tekintetében is. Ekkor pedig már a vállalkozó is egy olyan csapattal rendelkezik majd, akik nem csak szakmailag tökéletesek, de hosszú távon lehet rájuk számítani, a vállalkozó aktív közreműködése nélkül is.