Elérhetőség
 
+36 30 625 5665
1054 Budapest
 
Garibaldi utca 5.
Nyitvatartás
 
H-SZ:1130 - 2000
 
V:1130 - 1530
Újévi vitalizálás, lébőjtkúra – mire érdemes odafigyelni

Sablon kampány szövegekkel van tele az internet, amik különböző terápiáknak és termékeknek próbál teret hódítani, hogy a nagy ünnepi étkezések után ezek segítségével hipp-hopp megszabadulhatunk a súlyfeleslegünktől és rögvest régi formánkban találjuk magunkat, fitten egészségesen.

Pár dolgot érdemes tisztázni ebben a témakörben. Nagyon fontos, hogy testünk méregtelenítése nem egyik percről a másikra történik, időre, türelemre és odafigyelésre van szükség, ha belevágunk. Csak így van értelme, így viszont nagyon hasznos és valóban egészséges hatást érhetünk el, amit lehet az év ezen szakaszában végezni, da akár évente több alkalommal is. Emellett érdemes az állandó mozgást beiktatni mindennapjainkba, enélkül a plusz kilók nem igazán fognak „elröppeni” – ha ezt várnánk a léböjt kúrától – ez csak átmeneti hatás. Amit azonban vitathatatlanul eredményez, hogy igazi nagytakarítást végez a szervezetben: megszabadulunk a salakanyagoktól, a mérgektől, az elhalt sejtektől, az érfalak lerakódásaitól is.

Mit tartalmaz a léböjt kúra étrendje? Elsősorban frissen préselt, egy az egy arányban hígított zöldség- és gyümölcsleveket, szénsavmentes vizet, esetleg kisebb arányban salaktalanító teákat, ezek amik ilyenkor megengedett tápláléknak számítanak.

Mire érdemes ügyelni? Nyugodt időszakban léböjt kúrázzunk, legyen elég időnk pihenni ezekben a napokban, semmiképp ne végezzünk megerőltető munkát a böjt alatt, kávé és alkohol fogyasztását és a cukor használatát kerüljük. Érdemes saját magunknak elkészíteni a gyümölcs- és zöldségleveket – vagy megbízható helyről beszerezni – , hiszen a boltiak gyakran cukrozottak. Szervezetünknek elegendő, ha öt-hat napig tart egy ilyen időszak, nem kell tovább folytatni, viszont amíg csináljuk mást egyáltalán ne vegyünk magunkhoz, egy-két falat is felborítja testünk egyensúlyát, ami miatt az egészbe belekezdtünk.

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel most és mi majd informáljuk a legfrissebb hírekről legújabb ajánlatainkról.