Elérhetőség
 
+36 30 625 5665
1054 Budapest
 
Garibaldi utca 5.
Nyitvatartás
 
H-SZ:1130 - 2000
 
V:1130 - 1530
Tortáinkról röviden

Legtöbben már kóstoltátok valamelyik tortánkat. Rengeteg féle van, finomabbnál finomabbak. Egy valami azonban közös bennük: mindenmentesek.

 

- Hogyan?? Nincs bennük tojás? Nincs bennük liszt?

 

A vegán lét lényege, hogy mentes minden jellegű állati eredetű anyagtól, ezért természetesen nincs benne se tojás, se tej. És mivel nyers, lisztet sem tartalmaz.

De hát mitől ilyen édesek? Ez lenne a következő kérdés. Nem a cukortól, az egészen biztos!

 

Akkor beszéljünk róla mégiscsak, ha nincs bennük „semmi” mégis miből készülnek?

 

Tortáink azonos alapon állnak. Ez egy vékony, kekszszerű réteg, ami főként kókuszreszelékből és datolyából áll össze. A száraz kókuszreszeléket az előre beáztatott és így felpuhult datolya kellően száraz, de formázható masszává alakítja, és így a torta talpaként szolgál.

 

Erre aztán épülnek a további rétegek. Érdekes, hogy liszt és tojás nélkül is mennyi féle textúrát lehet előállítani. A brownie szilárd, de a szájban kellemesen olvad, míg például egy narancsos aszaltszilva torta zselészerűnek érezhető. A sárgabarackos csoki barackrétege sűrű lekvár jellegű, egy gyümölcsszelet pedig olyan, mintha tejszínes krémet majszolgatnánk. Ha nem elég édes, kevés datolyával rá lehet segíteni. Ha azt szeretnénk, hogy krémes, mégis szilárd legyen pár csepp kókusz olajat adjunk hozzá. Ha gyümölcszselét szeretnénk az utifűmaghéj megteszi.

 

A torták titka mégsem a hozzáadott anyagokban rejlik. A titok a gyümölcs, amit a nyers vegán torták esetében nem lehet elnyomni habos-babos krémekkel, agyonlisztezett piskótával. Félreértés ne essék, nem állítom, hogy egy hagyományos torta ne lehetne fantasztikusan finom! De a valódi gyümölcs ízét nem lehet visszaadni aromákkal, ízesítőkkel.

 

Látogassatok el éttermünkbe, és ízleljétek meg a valódi kézműves, adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes tortáinkat. Várunk benneteket!

Hírlevél

Iratkozzon fel most és mi majd informáljuk a legfrissebb hírekről legújabb ajánlatainkról.